Cu Lumea În Spate

În viață e ca și în natură: o mulțime de elemente, dar dacă știi să le potrivești, vei avea întotdeauna un tablou de excepție.

Cumpărături la SCS Viena

header_service

“Shoppingul” este un subiect destul de delicat pentru mine, pentru că, sincer, nu mă prea pricep. Nu am fost niciodată interesată de modă, de mărci renumite de haine, sau de a avea o colecție impresionantă de pantofi. Mi-a plăcut întotdeauna natura, muntele, mersul desculță prin iarbă, stâncile, cocoțatul, chitara și lista continuă. Așa că se înțelege de ce mi-e aproape imposibil să stau bine împlântată pe tocuri, sau cât de incomode sunt fustele și unghiile lungi. Le practic, însă mai răruț. Așa că am să povestesc despre aventura mea în ale cumpărăturilor într-unul din cele mai mari centre comerciale din Europa: Shopping City Sud Viena, unde găsești de toate pentru toate gusturile.

Înainte să plec mi se spune că dacă mall-ul nostru din Timișoara mi se pare mare, acolo o să am nevoie de o hartă ca să știu pe unde mă aflu. Gândul m-a cam înspăimântat, pentru că deși am intrat de câteva ori în mall-ul nostru, încă mă pierd în el. Dar pentru că avem acces la informație, temele se pot face de acasa, harta la purtător și lucrurile merg mult mai ușor.

anfahrtsplanneu

              Așa arată harta centrului, sursa fiind site-ul oficial SCS.

Pentru că îmi place să cunosc și puțină istorie despre un loc pe care îl vizitez, am aflat că s-a început construcția mall-ului între 1970-1976 și s-a dezvoltat continuu până în ziua de azi. Se află în zona Vösendorf, în sudul Vienei, are o suprafață de 192.500 m² și peste 330 de magazine. Inițial am crezut că ne ajung 2 zile ca să vedem tot ce ne-am propus, dar pentru că am adăugat și magazinul Louis de echipamente moto pe listă, care se află în capătul opus al Vienei, am mai prelungit șederea cu o zi.

Drumul de la Makó până la Viena se face doar pe autostrăzi și este cel mai ușor să folosești un GPS. Nu ne-am fi descurcat să schimbăm benzile (care erau vreo 7 la un moment dat) în timp și să nu ratăm vreo ieșire doar după indicatoare. Mai ales în jurul Vienei, este o învălmășeală și o încrucișare de drumuri că e extrem de greu să nu te pierzi în ele.

Cazări sunt numeroase în apropierea SCS-ului, de la prețuri acceptabile până la cele mai scumpe. Am plătit 60 euro pe cameră pentru că am făcut rezervarea online. Fără rezervare, crește prețul cu 12 euro. Se mai găsesc hoteluri cu 4-6-10 paturi în cameră, iar chiria patului este până în 25 euro în funcție de hotel și numărul de paturi.

desigual h_und_m c_und_a p_und_c

Mall-ul are 7 intrări și aproximativ 10.000 de locuri de parcare. Chiar și așa, la anumite ore din zi e foarte greu să găsești un loc liber. Programul: Luni, Marți, Miercuri, Vineri de la 9:30-19:00, Joi de la 9:30-21:00, Sâmbătă de la 9:00-18:00, iar Duminică este închis. Dintre magazine găsești cam tot ce vrei : H&M, C&A, Esprit, S.Oliver, New Yorker, și lista continuă cu multe altele.

Noi am petrecut mai mult timp în magazinele care ne-au atras atenția, atât la reduceri cât și la gusturi:

Hervis cu articole sportive, Peek&Cloppenburg, magazinul unde găsești branduri renumite precum Huggo Boss, Pierre Cardin sau Tommy Hilfiger.

– Ne-a atras atenția în mod special magazinul Desigual, dar nu am cumpărat nimic deși erau reduceri de 25%. Hainele sunt foarte originale și viu colorate, dar cam piperate la preț, 80 euro o cămașă, și peste 100 euro rochițele. Mi-am încântat însă ochii și poate rămâne pe altă dată.

-Am găsit redtocuriuceri foarte mari la Humanic, o pereche de cizme de piele 35 de euro. Nu m-am putut abține să nu încerc o pereche de pantofi cu tocurile cât China, sau cel puțin așa am eu impresia. Cred că arătam de-a dreptul bine atâta timp cât stăteam pe loc, însă am pândit momentul când nu era nimeni prin preajmă, ca să încerc să și merg pe ele. Bine-am făcut! O rață crăcănată cred că arăta mai bine :). Sincere felicitări fetelor care poartă așa ceva, eu consider că activitatea asta e mai ceva ca un sport extrem!

aparat cristale

– Am pierdut 20140206_104259noțiunea timpului și în magazinele de electronice și electrocasnice, Media Markt și  Saturn unde este foarte multă marfă expusă și de foarte multe feluri pe o foarte mare suprafață: televizoare, aparate foto, frigidere speciale pentru vinuri și tananana: un aparat de cafea acoperit cu cristale :), care chiar m-a amuzat. Stăteam și mă gândeam pentru ce oare să dai 3500 de euro pe așa ceva, oricât de mulți bani ai avea în lumea asta. Dar evident, dacă există așa produse, înseamnă că cineva le cumpără, e ceea ce se poate numi pe un limbaj mai frumos: ”de lux”, asta ca să nu zic fiță.

Cred că este avantajos să cumperi lucruri de calitate din străinătate atunci când ele sunt la reduceri. Dar fac întotdeauna greșeala atunci când cumpăr de mânca20140206_183501re, sau un suc, sau o cafea, să transform prețul din euro în lei. În SCS găsești multe de-ale gurii, cafenele, marketuri. Această minunată mâncare tradițională mexicană a costat 16 euro, adică 72 de lei, o cafea e 2 euro, adică 9 lei. Nu că n-aș ști că astea sunt prețurile, dar tot mi separe că plătesc prea mulți bani pentru ceva de băgat la stomac.

În concluzie, având în vedere că o ieșeală la cumpărături de acest gen o fac o dată la mulți ani, mă declar mulțumită. Pot să zic că am avut momentul meu de film, când te pierzi în magazine și ajungi acasă îngropată de plase și cu senzația de nou. Îmi place că am mai învățat câte ceva despre mărci renumite, și mi-a făcut plăcere să merg la cumpărături într-un loc civilizat, unde lumea zâmbește frumos și e dornică să te servească. Nu zic că e o regulă, dar e o stare generală de bine. Totuși nu pot să nu menționez faptul că am fost comentată, din fericire de bine, de către 2 bărbați ce stăteau la intrarea în mall. M-a dus cu gândul la România noastră dragă și chiar dacă nivelul consider că e mult mai ridicat în Vest, nimeni nu e perfect.

Toate astea fiind zise, SCS merită bifat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *